Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020

ROC (RODOPI CHALLENGE) 50 MILES 2020 - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 ROC (RODOPI CHALLENGE) 50 MILES 2020

Χαιντού, Δασικό Χωριό Ξάνθης

17 Αυγούστου 2020

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

 

Αγαπητοί Συμμετέχοντες στον ROC 50 MILES 2020,

Σε λίγες μέρες θα έχουμε τη χαρά να σας υποδεχτούμε στο Δασικό Χωριό, που φέτος λόγω της πανδημίας που έχει προκαλέσει ο κορωνοιός (covid-19), θα λάβει χώρα το ερχόμενο Σάββατο 22 Αυγούστου 2020 αντί στις 25/4/2020 όπως ήταν προγραμματισμένος.

Αν και η φύση του αγώνα (ανοιχτοί χώροι, μεγάλο ανάπτυγμα αθλητών, μεγάλοι ανοιχτοί χώροι σταθμών υποστήριξης) βοηθά στην ελαχιστοποίηση της πιθανότητας μετάδοσης του ιού, όλοι μας (διοργανωτές, αγωνιζόμενοι, υποστηρικτές και θεατές) θα πρέπει να συμβάλλουμε με υπευθυνότητα στη διατήρηση της προσωπικής ασφάλειας όλων.


Αναλυτικότερα :

1.     ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Δεν θα λάβει χώρα πριν τον αγώνα. Όλες οι τεχνικές λεπτομέρειες του αγώνα ( όρια, καιρός, νερά, εξοπλισμός, φαγητό κλπ) θα ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες.

2.    ΠΑΡΑΛΑΒΗ BIBs (ΑΡΙΘΜΩΝ)

Η παράδοση των bibs (αριθμοί διαγωνιζομένων) θα λάβει χώρα την Παρασκευή 21/8 από τις 10.00 το πρωί έως και τις 24.00 το βράδυ. Όσοι δεν θα καταφέρουν να προσεγγίσουν το Δασικό Χωριό την Παρασκευή, θα μπορέσουν να παραλάβουν τους αριθμούς τους πριν από την εκκίνηση του αγώνα (από τις 04.30 – 05.30 του Σαββάτου) φροντίζοντας όμως να στείλουν με κάποιον τρόπο τους σάκους ανεφοδιασμού στη Γραμματεία την προηγούμενη μέρα μέχρι και τις 22.00 το βράδυ.

Η παραλαβή των bibs καθώς και του αναμνηστικού δώρου του αγώνα θα γίνεται στο γνωστό κτίριο της Γραμματείας (μέσα στο Δασικό Χωριό). Θα επιτρέπονται ΜΟΝΟ 2 αθλητές τη φορά και 2 άτομα στο EXPO μέσα στο ξύλινο σπιτάκι της Γραμματείας. Η χρήση ΜΑΣΚΑΣ είναι υποχρεωτική τόσο για τους Αθλητές όσο και για τους θεατές και εθελοντές που θα παραδίδουν το υλικό στους Αθλητές.

Για να παραλάβουν τον αριθμό τους οι Αθλητές, ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ:

-         να συμπληρώσουν το «Δελτίο Αθλουμένου για την Ασφαλή Επιστροφή στην Αθλητική Δραστηριότητα» όπως έχει συνταχθεί από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

-        Να αποδεχτούν την αστική ευθύνη σε περίπτωση που είναι φορείς του κορωνοιού – συμπτωματικοί ή μη- και την αποποίηση ευθύνης της Ομάδας Διοργάνωσης για πιθανή μετάδοση του κορωνοιού.

3.    ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ & ΜΕΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΓΕΥΜΑ

Τόσο το προαγωνιστικό, όσο και το μεταγωνιστικό γεύμα δεν θα σερβίρονται, αλλά θα παραδίδονται συσκευασμένα σε κάθε αθλητή, που θα μπορεί να τα απολαύσει είτε σε εξωτερικό χώρο δίπλα από το κτίριο τη Γραμματείας (τέντες και τραπεζάκια με αποστάσεις ασφάλεια για τον κορωνοιό) είτε σε χώρο της αρεσκείας του, τηρώντας πάντα τις ανάλογες αποστάσεις.

4.    ΕΚΚΙΝΗΣΗ

Ο χώρος της εκκίνησης παραμένει ο ίδιος, εντός του Δασικού Χωριού μιας και είναι αρκετά μεγάλος. Οι Αθλητές θα λαμβάνουν εκκίνηση ανά δεκάδες ( 10 αθλητές) τηρώντας τις αποστάσει ασφαλείας του 1,5 μέτρου. Μιας και δεν θα υπάρχει χρήση chips χρονομέτρησης, παρακαλούνται οι Αθλητές να δείξουν κατανόηση παραχωρώντας τις πρώτες εκκινήσεις στους πιο γρήγορους αθλητές.

5.    ΣΤΑΘΜΟΙ ΑΝΕΦΟΔΙΑΣΜΟΥ & ΠΕΡΙΘΑΛΨΗΣ ΑΘΛΗΤΩΝ

Οι 4 σταθμοί Ανεφοδιασμού και Περίθαλψης Αθλητών ( Πρασινάδα 1 – 26 χλμ, Ζαρκαδιά- 41 χλμ –Πρασινάδα 2- 56 χλμ – Δασικό Χωριό – 82 χλμ) θα υποστηριχτούν από μέλη της ROUT Family και Οργανωμένες Εθελοντικές Ομάδες Διάσωσης. Όλοι θα φορούν υποχρεωτικά μάσκα προφύλαξης. Κανείς αθλητής δεν θα σερβίρεται μόνος του, αλλά θα ζητά από τους υπεύθυνους των σταθμών αυτά που θα επιθυμεί και τα οποία θα του παραδίδονται ενώ ταυτόχρονα θα του υποδεικνύουν το χώρο εξυπηρέτησής του. Τα σκουπίδια (ή ότι δεν θα καταναλώνεται) θα γίνεται αποκομιδή τους σε ανάλογους σάκους σκουπιδιών.

Το ίδιο θα ισχύει και για τους σάκους ανεφοδιασμού (drop bags) όπου ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ θα υπάρχει μάσκα για χρήση σε πιθανή εγκατάλειψη και μεταφορά του Αθλητή.

Για τις εγκαταλείψεις Αθλητών, θα υπάρχει μικρό λεωφορείο από τη Διοργάνωση για τη μεταφορά τους πίσω στο Δασικό Χωριό. Φυσικά θα τηρηθούν οι αποστάσεις Ασφαλείας, ενώ υποχρεωτική θα είναι η χρήση της μάσκας μέσα στο λεωφορείο.

6.    ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΚΥΠΕΛΛΑ ΥΓΡΩΝ

Ο κάθε αθλητής είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω του ένα κύπελλο, για να του σερβίρονται υγρά (νερά, αναψυκτικά) στους σταθμούς, αλλά και να μπορεί να εφοδιάζεται με νερό απ τις διάφορες πηγές ( θα αναγράφονται στο κείμενο της Τεχνικής Ενημέρωσης).

ΜΑΣΚΑ

Στους σάκους ανεφοδιασμού θα πρέπει να υπάρχει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ μία επιπλέον μάσκα για χρήση σε πιθανή εγκατάλειψη και μεταφορά του αθλητή με αυτοκίνητο.

ΑΝΤΙΣΗΠΤΙΚΑ ΥΓΡΑ

Αν και θα υπάρχουν σε όλους τους σταθμούς ανεφοδιασμού διαθέσιμα μπουκάλια με αντισηπτικό υγρό, συνιστάται στους αθλητές να έχουν μαζί τους στο σακίδιο και στους σάκους ανεφοδιασμού δικό τους αντισηπτικό υγρό.

7.    ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΙ

Ο χώρος τερματισμού είναι ο ίδιος με αυτόν της εκκίνησης.

ΚΟΥΔΟΥΝΕΣ

Το παραδοσιακό χτύπημα των κουδουνιών κατά το τερματισμό ΔΕΝ θα επιτρέπεται από τους Αθλητές αυτή τη φορά. Όμως θα υπάρχει συγκεκριμένος εθελοντής που θα το κάνει αυτό εκ μέρους των Αθλητών ώστε να μη χαθεί το συναίσθημα της χαράς της εκπλήρωσης ενός μεγάλου στόχου.

ΜΕΤΑΛΛΙΑ

Στον Τερματισμό ΔΕΝ θα γίνεται η απονομή του μεταλλίου στο λαιμό από μέλος της ROUT Family. Θα υπάρχει όμως λίγο μετά τη γραμμή του τερματισμού ένα λιτό έπιπλο όπου ένα μετάλλιο θα περιμένει τον κάθε τερματίσαντα.

    8.    ΑΠΟΝΟΜΕΣ

Η τελετή απονομών (που λαμβάνει χώρα πάντα την επόμενη μέρα του αγώνα – Κυριακή 23/8/2020) αποτελεί βασικό μέρος του αγώνα. Η ανάδειξη των νικητών και οι δηλώσεις τους προς την Κοινότητα είναι πολύ σημαντικές για τη ROUT Family. Τόσο ο χώρος των απονομών όσο και περιβάλλον χώρος για τους υπόλοιπους αθλητές/θεατές μπορούν να υποστηρίξουν τις απαραίτητες αποστάσεις αποφυγής μετάδοσης του κορωνοιού.

Τα βραβεία θα τοποθετηθούν στο χώρο των απονομών σε 1,5 μέτρο απόσταση το ένα από το άλλο και οι νικητές θα καλούνται να ανέβουν στο βάθρο να παραλάβουν τα βραβεία τους όπως και να εκφωνήσουν τους λόγους τους (εφόσον το επιθυμούν).  

9.    ΣΥΝΟΔΟΙ ΑΘΛΗΤΩΝ & ΘΕΑΤΕΣ

Φέτος δυστυχώς στο Δασικό Χωριό ο χώρος της Γραμματείας ΔΕΝ θα διατεθεί κατά τη διάρκεια του αγώνα στους Συνοδούς των Αθλητών.

 

Ομοίως και ο χώρος των θεατών στους Σταθμούς Υποστήριξης θα είναι περιορισμένος για τους Θεατές/Συνοδούς. Κατά τη διάρκεια της εκκίνησης και των τερματισμών παρακαλούνται να βρίσκονται σε απόσταση ασφαλείας από τους Αθλητές.

 

Για τη ROUT Family,

 

 

Ηλίας Σπυριδόπουλος   Χρήστος Δ. Κατσάνος

 

Read also...

Rodopi Ultra Trail © 2014 - Powered by TROPOS BRANDING Co
Designed by Templateism.com, Plugins By MyBloggerLab.com